Melissa is in 2004 afgestudeerd als oefentherapeut Cesar aan de Hogeschool Utrecht. Daarna is zij zich gaan specialiseren in het behandelen van zwangerschapsgerelateerde bekkenklachten en werkt ze o.a. volgens de methode van Cecile Röst. Ook heeft ze de Cyriax-scholing gevolgd op het gebied van lage rugklachten, nek/schouderklachten, artrokinetische bewegingsketens en stabiliteitsverhoging m.b.v. een oefenbal. Daarnaast is ze opgeleid tot leefstijladviseur van de Beweegkuur.

Wekelijks geeft zij de cursus “Fit na de bevalling” waarbij bevallen vrouwen in groepsverband werken aan het activeren van buik, rug en bekkenbodemspieren, maar ook aan het verbeteren van conditie, algehele spierkracht, belastbaarheid en goed bewegen.

In 2008 heeft zij de opleiding Physical Rehabilitation Trainer afgerond aan de International Academy for Sportscience, de nadruk ligt hier op de actieve revalidatie en verhoging van belastbaarheid.

Tijdens haar werk begeleid ze regelmatig 3e en 4e jaars stagiaires oefentherapie Cesar.

Daarnaast neemt ze deel aan verschillende multidisciplinaire overleggroepen, o.a. gericht op COPD, zwangerschap en vrouwenzorg.

 

Carlijn is in 2011 afgestudeerd als oefentherapeut Cesar aan de Hogeschool Utrecht. Daarna heeft zij zich gespecialiseerd in het behandelen van zwangerschapsgerelateerde bekkenklachten en werkt zij o.a. volgens de methode van Cecile Röst. Ook heeft zij de nascholing voor het behandelen van SI klachten en de Cyriax-scholing afgerond op het gebied van lage rugklachten en nek/schouderklachten.
Wekelijks geeft zij de cursus ‘Verantwoord Fit’, waarbij er in groepsverband gewerkt wordt aan het verbeteren van conditie, kracht, lenigheid en goed bewegen.
Ook geeft zij de MamaFit cursus, waarin aandacht wordt besteed aan een optimale houding tijdens de zwangerschap, voorlichting en voorbereiding op de bevalling en na de bevalling het weer in conditie komen.
Vanaf 2014 zal Carlijn ook nascholingen afronden gericht op sportmassage en het Medical Taping concept.
Tijdens het werk begeleid ze regelmatig 3e en 4e jaar studenten van de opleiding Oefentherapie Cesar. Daarnaast neemt zij ook deel aan multidisciplinaire overleggroepen en zit zij o.a. in de werkgroep Sport en Bewegen van de Nije Veste.